Skrivebussen

De sidste mange år har genrepædagogikken været toneangivende for danskfaget og fyldt utrolig meget, når vi har undervist i skriftlig fremstilling. Eleverne er omringet af tekster alle steder, men fokus på mere autenticitet i skriveundervisningen har fået en større opmærksomhed nu end tidligere. Derfor er det, det helt rette tidspunkt, at @ryttercharlotte nye bog Skrivebussen – er udkommet, og selvom sommerferien er lige om hjørnet, så er vi hoppet på Skrivebussen, vi har sat os godt til rette og indstillet lyset på næste skoleår.
SKAL DU MED?


I denne lækre sag, der er MUST HAVE får du:
“overblik, indsigt og inspiration til din praksis i skriftlig fremstilling”
Der er sket meget med skriftlig fremstilling gennem de seneste år, en stor omvæltning og nytænkning. Ny læseplan, nye krav til prøven og nye måder at kategorisere tekster på.


STILEN ER DØD, MEN TEKSTEN LEVER!


Bogen er inddelt i 8 kapitler med fokus på de vigtigste pejlemærker for skriftlig fremstilling bl.a: Fremstilling er en proces, korte skriveøvelser, skriv på baggrund af kilder, dialogbaseret feedback og prøven i skriftlig fremstilling. Du får et overblik over skriftligheden i danskfaget, faglig indsigt og viden om, hvad vi som dansklærere skal være særlig opmærksomme på. Til sidst har hvert kapitel også nogle konkrete ideer til, hvordan du i din undervisning kan anvende dette og gøre eleverne klar til at skrive mange forskellige tekster. 📚📚
Noget af det vigtigste er, at SÆNKE TEMPOET, give tid til fordybelse og SYNLIGGØRE skriftligheden i dit klasselokale. Bussen er delt op i tre, hvor hun sidder forrest og køre bussen. Her er det alt afgørende, som er vigtigt for alle tekster, hvilken situation skal teksten skrives i?

  1. FORMÅL. Hvad skal teksten bruges til og hvem skal læse den? Er der et særligt indhold eller tema, der skal formidles?
  2. FREMSTILLINGSFORMER. Hvordan skal teksten sprogligt udformes? Skal den argumentere, beskrive, fortælle, reflektere eller informere?
  3. GENRE. Hvilken genre skal teksten så skrives i og hvilke genretræk skal være tydelige?
    Vi giver den de bedste anbefalinger herfra .. Så HOP PÅ for bussen er på vej. 🚌🚌 #skrivebussen @gyldendal_grundskole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *