Stykker med himmel

“Stykker med himmel” er skrevet af Rebecca Bach-Lauritsen og er en selvstændig fortsættelse til den prisbelønnede “Veronika lyder som harmonika”. En bog, der er meget brugt i danskfaget.

Drengen der kun bliver kaldt “idioten” i bogen om Veronika, har her fået sin egen bog, sin egen fortælling. Historien om Karl (idioten) flettes rigtig godt sammen med bogen om Veronika. I de to bøger læser man henholdsvis Veronikas og Karls synsvinkel, hvor de møder hinanden første gang.

Har man kun læst bogen om Veronika er denne et absolut MUST. Det er en utrolig fin og poetisk fortælling om at miste sin bedste ven. Sit faste holdepunkt og samtidig opdage nye sider af sig selv og turde stille sig frem og stå ved det. “Karl lægger sin hånd i farfars og tænker på en fugleunge i en rede. Han tænker også på døden, men det er svært, for tanker; de fylder ikke hovedet, de tømmer det.”

Denne bog er illustreret af Stian Hole med hans formidable detaljeret og karakteristiske illustrationer. En gennemført roman til værklæsning på mellemtrinnet med realistiske tematikker som mobning, venskaber og sorg.

Tak til forlaget for dette anmeldereksemplar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *