Litteratur og multimodale produktioner

Eleverne møder i stigende grad multimodale tekster, det gælder både analog og digitale tekster, der er med til at udvikle elevernes multimodale tekstkompetencer. 

Denne workshop vil med afsæt I den æstetiske tilgang til litteraturundervisning arbejde med de tre tekstkompetencer og producering af multimodale tekster. En kreativ- og undersøgenden tilgang til litteraturen tager afsæt i vores sanser og følelser, og det er her, at der er så meget at hente i forhold til at gøre litteraturen nærværende og interessant for eleverne. 

En meget praksisnær workshop, der vil sætte fokus på konkrete greb og aktiviteter, som du med afsæt i din litteraturundervisning kan bruge i arbejdet med litteratur og æstetiske tekster, fagtekster og brugstekster. 

Du vil møde nyere børnelitteratur i form af billedbøger, fagbøger og romaner, som du vil få inspiration til at arbejde med ud fra en kreativ – og undersøgende tilgang. 

Inspiration og ideer til en litteraturundervisningen, der sigter på at styrke elevernes engagement i læsning, fordybelse og oplevelser med litteraturen, hvor vi sætter fokus på multimodale tekster – både dem eleverne læser og fremstiller. 

Mål med workshoppen 

  • Hvordan kan forskellige modaliteter i form af tekst, billede, lyd og skrift komme i spil i danskundervisningen?
  • Hvordan kan litteraturen understøtte, at elevernes multimodale tekster bliver vedkommende og appellerende for deres modtagere?
  • Vi skal på denne workshop bl.a arbejde med apps, digitale ressourcer og fold som en del af de multimodale produktioner. 

Workshoppen tilpasses efter klassetrin og jeres ønsker.

Varighed og pris: efter aftale 

Hvis du vil høre lidt mere om workshoppen, så kontakt os på litteraturtildanskfaget@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *